Limmen

Beleef Limmen!

Limmen is een pittoresk dorp gelegen in de gemeente Castricum in Noord-Holland. Limmen heeft een rijke geschiedenis en behoort tot één van de oudste dorpen in de provincie.

Limmen heeft een grootte van 1270 hectare en een bevolking van ongeveer 7.750 inwoners, dit maakt Limmen een dorp met een charmante mix van landelijke rust en gemeenschapsleven. Veel buitenstaanders kennen Limmen van zijn jaarlijkse bloemendagen. Veel mensen stappen elk jaar op de fiets om de bloemenroute in Limmen te fietsen.

Op deze pagina vindt je al jouw antwoorden over Limmen!

De geschiedenis van Limmen

Ontdek de geschiedenis van Limmen, van de heropbouw van het oude kerkje ‘Limbon’ tot de bloei als handelscentrum in de veertiende eeuw.

Ontdek hoe Limmen weer tot leven kwam in de negentiende en twintigste eeuw. Klik hieronder voor de volledige geschiedenis.

Wat te doen in Limmen?

Bezienswaardigheden in Limmen

Ga je een dagje uit in Limmen? Verken de prachtige plekken zoals de Hortus Bulborum, de Corneliuskerk en het Stet.

Limmen heeft veel moois te bieden. Ontdek de diverse bezienswaardigheden en de prachtige parken die Limmen rijk is!

Evenementen en festiviteiten in limmen

Voor een klein dorp heeft Limmen jaarlijks veel evenementen in de agenda staan. Veel mensen kennen Limmen door zijn jaarlijkse bloemendagen. 

Naast de bloemendagen zijn er nog veel meer activiteiten in Limmen zoals kermis Limmen of stratenvoetbal Limmen. Ontdek de jaarlijkse evenementen die Limmen te bieden heeft!

Jouw feest vieren in Limmen?

Ontdek onze feestzaal!

Scroll naar boven