Bezienswaardigheden Limmen

Kom dat zien!

Limmen heeft veel moois te bieden! Op deze pagina vindt jij alle trekpleisters die limmen te bieden heeft! 

Lees in deze pagina over de bezienswaardigheden in Limmen & zijn mooie natuur!

Hortus Bulborum Limmen

De Hortus Bulborum is de trots van het dorp. De Hortus Bulborum is een historische bloementuin met meer dan 4500 soorten bloemen.

Veel bloembollen komen van voor het jaar 1900, wat het een unieke bollentuin maakt. Bezoek de Hortus Bulborum in de maanden april en mei om alle bloemen te zien bloeien!

De hervormde kerk

Naast de Hortus Bulborum vindt je de Hervormde kerk van Limmen. De Hervormde Kerk in Limmen is een eeuwenoud monument dat de geschiedenis van het dorp weerspiegelt.

Lees meer over de geschiedenis van deze kerk op de geschiedenis pagina

Stichting Historisch Limmen

Naast de Hortus Bulborum en de hervormde kerk bevindt zich hét archief van Limmen. Stichting Historisch Limmen verzamelt sinds 1986 informatie over de geschiedenis van Limmen. 

De stichting organiseert geregeld exposities waar zij onderzoek doen naar bepaalde onderwerpen met betrekking tot Limmen. 

Corneliuskerk Limmen

In het centrum van Limmen vindt je de imposante Corneliuskerk. Het is een rooms-katholieke kerk die geopend werd in 1902.

Met zijn imposante toren en prachtig bewaarde gotische elementen vormt het een iconisch middelpunt in het dorp.

Heeren van Limmen

In het centrum van Limmen, tegenover de Corneliuskerk is het oude dorpshuis te vinden. Heeren van Limmen, eerder bekend als het Parochiehuis en daarna de Burgerij, is een authentieke feestlocatie met een ruime zaal. 

Heeren van Limmen vormt in combinatie met de Corneliuskerk een mooie historische bezienswaardigheid.

Lees meer over de zaal

Plein en gebouw Heeren van Limmen

Het stet

Aan het einde van de Dusseldorpervaart bevindt zich het pittoreske haventje van Limmen. Vroeger werd dit haventje voornamelijk gebruikt voor de vishandel.

Tegenwoordig is het een rustig en symbolisch plekje waar de Limmers hun boot te water kunnen laten.

Brouwerij Dampegheest

Tegenover voetbalclub VV Limmen vind je onze lokale brouwerij. Brouwerij Dampegheest heeft door de jaren heen een goede reputatie opgebouwd onder bierkenners.

Met moderne apparatuur en traditionele technieken creëert de brouwerij unieke en smaakvolle bieren die in heel het land geliefd zijn.

Vredeburg Limmen

In de buurt van de Corneliuskerk en Heeren van Limmen bevindt zich Vredeburg Limmen. Een authentieke stolpboerderij waar hedendaags feesten en partijen worden georganiseerd. 

In de ‘tuin’ van de Vredeburg is zijn jeu de boules baan te vinden.

Meer lezen over Limmen?

Ontdek de evenementen in Limmen!

Jouw feest vieren in Limmen?

Ontdek onze feestzaal!

Scroll naar boven