Evenementen Limmen

Wat is er te doen in Limmen?

In Limmen vinden er jaarlijks diverse evenementen plaats. Ondek op deze pagina de evenementen die je in Limmen kan vinden!

Lees in deze pagina over: De Bloemendagen in Limmen, Kermis Limmen, De jaarmarkt van Limmen en het stratentoernooi!

Bloemendagen Limmen

Het toeristische evenement dat Limmen op de kaart heeft gezet, zijn de Bloemendagen in Limmen, georganiseerd door Stichting Bloemendagen Limmen. Tijdens dit evenement strijden tientallen ‘prikploegen’ tegen elkaar om het mooiste kunstwerk van bloemen te creëren, waarbij ze bloem voor bloem een kleurrijk mozaïek samenstellen met hyacinten.

Elk jaar ontwerpt de stichting een ‘bloemenroute’ die bezoekers per fiets kunnen volgen, gemarkeerd met pijlen langs de weg om de route eenvoudig te kunnen volgen. Onderweg komen de bezoekers alle deelnemende mozaïeken tegen, die door een jury worden beoordeeld en ingedeeld in categorieën op basis van grootte. De winnende prikploegen worden gehuldigd tijdens de gezamenlijke prijsuitreiking.

 

Tijdens de Bloemendagen is er veel te beleven in Limmen. Het park herbergt de jaarlijkse Oldtimer Fair, waar eigenaren van oldtimers samenkomen om hun voertuigen tentoon te stellen. Naast de oldtimers zijn er allerlei activiteiten en eetkramen in het park voor alle leeftijden.

Ook lokale horecagelegenheden openen hun terrassen en de straten worden feestelijk versierd. Bezoekers kunnen ook de Hortus Bulborum, Historisch Limmen en de Corneliuskerk verkennen. Vaak vinden er ook festiviteiten plaats in Heeren van Limmen en de Vredeburg. Kortom, tijdens de Bloemendagen komt heel Limmen tot leven.

Datum: April

Prijs: Gratis entree

Kermis Limmen

Zoals bij bijna ieder dorp boven de rivier, heeft ook Limmen zijn jaarlijkse kermis. Tijdens de kermis van Limmen zijn er ieder jaar diverse activiteiten te beleven.

Kermisattracties

Op de parkeerplaats van VV Limmen kunnen jongeren elk jaar genieten van de leukste attracties en kermisspellen.

Kermisrun Limmen

Jaarlijks kun je meedoen aan de Kermisrun in Limmen, een uitdagende hardloopwedstrijd met diverse obstakels door het dorp. Zwem door de modder van het Stet, klim over obstakels in het park en ren met een nat pak naar de finish! Deelnemen kan al vanaf 12 jaar.

Katerloop Limmen

De Limmer IJsclub organiseert tijdens de Limmer kermis de jaarlijkse Katerloop, een hardloopronde om de kater van de vorige avond eruit te lopen. Na afloop kun je genieten van een koud biertje op het terras van Heeren van Limmen. Deelname is mogelijk voor zowel jongeren als ouderen.

Feesttent Limmen

Vlakbij de kermis voor jongeren staat de feesttent van de Limmer kermis, waar bij EetBarLekker jaarlijks een tent wordt geplaatst voor een feestje.

Kermis bij Heeren van Limmen

Tegenover de Corneliuskerk wordt tijdens de Limmer kermis bij Heeren van Limmen een feestje gebouwd, waar bezoekers kunnen genieten van een ruime feestzaal en terras, met feestelijke muziek van gezellige bands en DJ’s!

Datum: Eerste weekend van september

Prijs: Gratis entree (m.u.v. de Kermisrun en de Katerloop)

Jaarmarkt Limmen

De naam verraadt het al… De jaarmarkt in Limmen is de jaarlijkse markt, met meer dan 100 marktkramen, in het centrum van Limmen.

Vroeg in de ochtend verzamelen de kraamhouders zich op de Kerkweg, Dusseldorperweg en de Vuurbaak om hun kramen in te richten met leuke spullen. Van tafelkleden tot zakken snoep, er is voor ieder wat wils.

Lokale en regionale ondernemers zorgen voor leuke activiteiten om de kinderen te vermaken. Zo is de scouting ieder jaar druk bezig met het bakken van hotdogs voor de kinderen die de jaarmarkt bezoeken.

Heb je alle koopjes binnen? Bestel dan een lekker koud biertje op het terras bij Heeren van Limmen!

Datum: Eind juni

Prijs: Gratis entree

Stratentoernooi Limmen

De voetbalclub van Limmen, VV Limmen, organiseert jaarlijks het Stratenvoetbaltoernooi. Teams van minimaal 8 personen kunnen zich inschrijven om deel te nemen aan dit voetbaltoernooi. Het draait niet alleen om voetbal bij dit evenement; er worden ook diverse spellen gespeeld tegen andere deelnemende teams. De punten van zowel de voetbalwedstrijden als de spelletjes worden bij elkaar opgeteld, waardoor de teams strijden voor de eerste plaats in het klassement.

Tegen de avond opent de feesttent achter de voetbalclub, waar alle deelnemende teams, toeschouwers en bezoekers uit de regio samenkomen om een feestje te bouwen.

Datum: Eind mei

Prijs: Gratis entree (m.u.v. deelname)

Jouw feest vieren in Limmen?

Ontdek onze feestzaal!

Scroll naar boven